Εμπορική ονομασία: OBECIROL

Περιεκτικότητα: Κάθε g κρέμας περιέχει 0,25 mg Budesonide

Φαρμακοτεχνική μορφή: Κρέμα

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Τοπικό κορτικοστεροειδές

Περιγραφή συσκευασίας: Η κρέμα Budesonide είναι λευκή λιπαρή κρέμα που περιέχεται σε σωληνάρια των 50 g.

Το κορτικοστεροειδές Budesonide, που περιέχεται στην κρέμα, έχει αντιφλεγμονώδη και αγγειοσυσταλτική δράση με λίγες σχετικά παρενέργειες. Καταστέλλει την φλεγμονώδη αντίδραση και τα συμπτώματα των διαφόρων νοσημάτων του δέρματος, τα οποία συχνά συνοδεύονται από κνησμό χωρίς όμως να επουλώνονται οι ανωμαλίες. Η κρέμα αντενδείκνυται για τις αλλοιώσεις στις οποίες παρατηρείται εξίδρωση του δέρματος.
Ενδείκνυται για τις επιφανειακές αλλοιώσεις του δέρματος, οι οποίες δεν προκαλούνται από μικροοργανισμούς και είναι ευαίσθητες στα κορτικοστεροειδή αλλά δεν ανταποκρίνονται επαρκώς σε πιο ήπια σκευάσματα. Στις αλλοιώσεις αυτές περιλαμβάνονται η συνήθης ψωρίασις, ο ερυθρός λειχήνας, ο σκληρυντικός ατροφικός λειχήνας, η παλαμική και η πελματική φλυκταίμωση (σύνδρομο ANDREWS – BARBER).

Ενδείκνυται επίσης για την θεραπεία σοβαρών ή ανθιστάμενων στην θεραπεία περιπτώσεων εκζέματος. Θα πρέπει να αντικαθίσταται από ηπιότερα σκευάσματα στεροειδών αμέσως μετά την βελτίωση των σοβαρότερων συμπτωμάτων.
 • Δερματικές αλλοιώσεις προκαλούμενες από :
  • Βακτηριακές λοιμώξεις (π.χ. πυοδερματίτιδες, συφιλιδικές και φυματινικές αλλοιώσεις)
  • Ιογενείς λοιμώξεις (π.χ. ανεμοβλογιά, έρπητας απλός, έρπητας ζωστήρας, κοινές ακροχορδώνες, ακροχορδώνες του πέλματος, κονδυλώματα και μολυσματική τέρμινθος)
  • Μυκητιακές λοιμώξεις και
  • Παρασιτώσεις (π.χ. ψώρα)
 • Ελκωτικές δερματικές αλλοιώσεις και τραύματα.
 • Παρενέργειες οφειλόμενες στα κορτικοστεροειδή (π.χ. περιστοματική δερματίτιδα και ατροφικές λευκές γραμμώσεις της κύησης).
 • Ιχθύωση, εφηβική πελματιαία δερματίτιδα, κοινή ακμή, ροδόχρους ακμή, ευπάθεια των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος και ατροφία του δέρματος.
 • Υπερευαισθησία στο κορτικοστεροειδές ή στα συστατικά των εκδόχων.
Επαλείψτε μία μικρή ποσότητα της κρέμας στο προσβεβλημένο τμήμα του δέρματος μία ή δύο φορές την ημέρα. Συνιστάται διακεκομμένη θεραπεία. Αν είναι αναγκαίο μπορούν να εφαρμοσθούν επιθέματα. Γενικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερα από 30 – 60 g κρέμας την εβδομάδα.