Εμπορική ονομασία: BUATERON

Περιεκτικότητα: Κάθε φιαλίδιο BUATERON περιέχει 19, 1mg Calcium folinate που αντιστοιχούν σε 15mg folinic acid.

Φαρμακοτεχνική μορφή: Σκόνη και διάλυμα για πόσιμο υγρό μίας δόσης

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Το BUATERON δρά κατά της τοξικότητας των ανταγωνιστών του φυλλικού οξέος

Περιγραφή συσκευασίας: Ο εσωτερικός περιέκτης αποτελείται από γυάλινο φιαλίδιο που περιέχει το υγρό διάλυμα εκδόχων και από το πώμα – θύλακα που περιέχει το μίγμα κόνεων (δραστικό συστατικό και έκδοχο), καθώς και μικρό πλαστικό εμβολίδιο για την προώθηση του μίγματος κόνεων στο διάλυμα.  Ο θύλακας καλύπτεται από ειδικό πώμα.  Δέκα γυάλινα φιαλίδια συσκευάζονται σ’ ένα χάρτινο κουτί μαζί με την οδηγία χρήσεως.

Το BUATERON μπορεί να μειώσει τις τοξικές δράσεις των αντικαρκινικών φαρμάκων που είναι ανταγωνιστές του φυλλικού οξέος όπως π.χ. της methotrexate.
Θεραπεία διάσωσης μετά από χορήγηση υψηλών δόσεων methotrexate σε περιπτώσεις όπως το οστεοσάρκωμα. Αντιμετώπιση της τοξικότητας που προέρχεται από καθυστερημένη αποβολή της methotrexate ή από υπερβολική λήψη ανταγωνιστών του φυλλικού οξέος, όπως η πυριμεθαμίνη και η τριμεθοπρίμη.
Θεραπεία της μεγαλοβλαστικής αναιμίας που οφείλεται σε έλλειψη του φυλλικού οξέος.
Το BUATERON δεν ενδείκνυται στην κακοήθη αναιμία και σε άλλες μεγαλοβλαστικές αναιμίες, που οφείλονται σε έλλειψη βιταμίνης Β12 ή είναι αδιευκρίνιστης αιτιολογίας.Μπορεί να υπάρξει αιματολογική ύφεση, αλλά οι νευρολογικές εκδηλώσεις θα συνεχίσουν να εξελίσσονται. Δεν πρέπει να χορηγείται στην αναιμία νεοπλασιών επειδή μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη του άγχους.
Το BUATERON πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα. Επειδή μπορεί να επανέλθει κορεσμός στην απορρόφηση οι δόσεις από το στόμα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 25 mg.